1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Благодаря за доверието в Danybon! Малко статистика за 1-16 декември 2013 г.

Благодаря за доверието!

Ето малко статистика за 15 декември и за периода от началото на месеца до момента в сайта:

15 декември 2013
Почти 12 000 посещения вчера (11 698)
7608 уникални посетители
28 162 видяни страници
5,56 минути - средна продължителност на престоя

Японски блогър-самотник дава съвети как да си правиш снимки все едно си имаш гадже

Японски блогър и фотограф се прочу в света с блога си, в който дава съвети и показва снимки как други самотници да си правят сами фотографии така, че да изглежда все едно си имат гадже. "Селфи" модата е в основата на всичко - т.е. хората се снимат сами и качват творенията си в социалните медии. Да, но животът на самотниците не е много цветен. Затова и 28-годишният японец Кейсуке е намерил своята ниша - дава съвети как да се прави такава автопортретна фотография все едно самотникът си има приятелка.

Нова професия - блогър-пътешественик

Търси се блогър-пътешественик. Преди малко мярнах тази реклама в Туитър. Туристическа фирма търси блогър-пътешественик, който - докато пътешества по света - да предлага и блог-статии за блога на фирмата. Статиите трябва да са между 500-600 думи. Текстовете трябва да са уникални и да не са публикувани досега. Дадени са и примери от предишни пътеписи, които можете да видите тук.

Профил на модерните блогъри-пътешественици - ИНФОГРАФИКА

Вчера набързо ви казах за реклама на туристическа фирма, която търси да наеме блогър-пътешественик, а днес ще продължа да ви говоря за тази мечтана нова професия. Ще използвам интересна инфографика, която показва профила на модерния блогър-пътешественик.

Керол Тайс - блогърката, която печели по над 5000 долара на месец от блога си

Обичам да ви разказвам за блогъри, които са успели да превърнат приятно си занимание - писане в блога си, в доходоносен бизнес. Една от тях, за която днес ще пиша, е Керол Тайс. Още през 2010 г. тя дава съвети как може да се печели поне по 5000 долара на месец от хубав блог, списван от един човек.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.