1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Креативна реклама с математически задачи стана истински хит

Едва ли някой досега чак толкова се беше замислял какъв фурор може да предизвикат няколко математически задачи, но не предоставени на състезатели по математика, а поставени като акцент в рекламна кампания. Оказва се, че задачите привличат пренаситеното от реклама човешко око и будят бързо одобрение. Авторите на рекламата са обявени за изключително креативни, а вещи в рекламните церемонии предричат, че тази реклама ще е победителят на големите конкурси в бранша. Става дума за семпла реклама на консултанската фирма Pottinger, която е направена от австралийската рекламна компания Zoo.

Григор Димитров в реклама на Nike заедно с Мария Шарапова и Рафаел Надал - ВИДЕО

Българският тенисист Григор Димитров е сред основните герои в новата реклама на Nike, която е направена като минифилмче с изписване на участниците. В рекламата Григор Димитров участва заедно със своята приятелка Мария Шарапова, а така също и с Рафаел Надал. Другите, които са включени в рекламния клип, са американският скейтбордист Пол Родригес, баскетболистката Скайлър Дигинс и една от най-популярните футболистки в САЩ - Сидни Леру. Те представят новата серия анцузи Nike Tech Pack.

Коледен поздрав от Чък Норис ВИДЕО

Специален поздрав за всички, които решиха задачата на доц. д-р Ивайло Кортезов за Чък Норис: "Чък Норис има във всяка ръка два пъти повече пистолети, отколкото в другата. Колко пистолета общо има Чък Норис?". Отговорилите правилно с 0, могат спокойно да преминат към гледане на клипа с Чък Норис, а другите да отделят минута-две и първо да си решат задачката, за да е по-сладка наградата.

"Съжалявам, Кока Кола и Пепси" в реклама със Скарлет Йохансон на SodaStream - ВИДЕО

Цензура. За това се заговори след като от SodaStream хвърлиха ръкавицата по гигантите Кока Кола и Пепси с най-новата си реклама, в която участва Скарлет Йохансон. Клипът е трябвало да се излъчи в рекламните паузи на Супербол, но фирмата за правене на сода в домашни условия е помолена да махне изречението "Съжалявам, Кока Кола и Пепси".

Коби Брайънт срещу Лионел Меси в "селфи" състезание ВИДЕО

Турските авиолинии отново заложиха на баскетболната звезда Коби Брайънт и футболният идол Лионел Меси в най-новия си рекламен клип. Той е качен в YouTube на 3 декември и вече има над 11 милиона гледания. Коби и Меси се надпреварват в "селфи" състезание, въоръжени само със своите телефони, с които си правят сами снимки от различни места по света и - разбира се - с "Турските авиолинии", с които обикалят различни държави.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.