1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Справка за резултатите на столичните училища на матурите за 12 клас (2014)

Току-що на мейла си получих справка за резултатите на училищата в София от матурите на 12-класниците. Това не е класация, а чистата информация по колко ученици от всяко училище са се явили на дадена матура и какъв е средният успех. Можете да видите данните ТУК.

Информацията би трябвало да е за всички училища в столицата. Набързо погледнах за няколко частни и общински училища, за които се сетих, те фигурираха, но пък за съжаление например не откривам данни за Първа частна математическа гимназия. Нямам представа каква е причината. Сега отново преглеждам. Не откривам информация и за 125 СОУ.

Благодаря за изпратената справка!

Резултатите от матурите в 7 клас по БЕЛ и математика на училищата в Бургас (2014)

 

Днес в следобедните часове получих на мейла си статистика за представянето на училищата в Бургас на матурите и изпитите в 7 клас. Статистиката е за двата основни предмета - български език и математиката. Преди време бях получила информация само за допълнителнителните матури, но без данни за българския език и математиката, нямаше как да я ползваме, защото данните щяха да са несъпоставими спрямо резултатите на другите училища, които обявиха средния си успех и оценките си. Миналата година класациите, които се появиха, обхващаха всички матури. Все се надявам и тази година да се появяват такива класации и статистики.

ЧОУ "Света София" публикува резултатите си от матурите за 7 клас (НВО и НВО+II модул) 2014

Частно основно училище "Света София" публикува на сайта си още по-подробна информация от тазгодишните матури. Поместени са данни за резултатите от първи модул (национално външно оценяване) и от приемните изпити (НВО+втори модул). Средният успех от националното външно оценяване на випуска по български език е отличен 5.71,  а по математика – отличен 5.75. Средният успех от приемните изпити по български език е отличен 5,63, а по математика - отличен 5,54. Оценката от НВО по английски е отличен 6. 18 ученици са със сертификати В2 ниво по английски, а 13 ученици в момента се явяват за С1 ниво. Същевременно от училището съобщиха, че 15 деца са приети в Американския колеж. Випускът е от 31 ученици.

Първо частно прогимназиално училище в Бургас също оповести резултатите си от матурите за 7 клас

В специален мейл до Danybon Първо частно прогимназиално училище в Бургас оповести резултатите си от тазгодишните матури за 7 клас. Това е четвъртото училище, което съобщава публично резултатите си. Досега това направиха ЧОУ "Света София", ПЧМГ и СМГ. Първо частно прогимназиално училище в Бургас е и първото училище в страната, което откликва на инициативата. Миналата година то зае челна позция в класацията на училищата за Бургас според резултатите от матурите.

Американският колеж - номер 1 на матури 2014

Учениците от Американския колеж и Испанската гимназия са с най-добри резултати на матурите, съобщи БНР. Днес беше пресконференцията на министъра на образованието.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.