1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

На какви езици бяха задачите от математическото състезание "30 задачи на 30 езика" 2014?

Който не обича математиката, сигурно ще се стресне съвсем ако разбере, че задачи могат да се решават не само на роден език, не само на познат език - като английския, но и всяка задача да е на различен език. За феновете на математиката и на заклетите състезатели това е едно от най-любимите предизвикателства. Състезанието се казва "30 задачи на 30 езика" и е дело на доц. Ивайло Кортезов и неговите колеги - Диана Софрониева (възпитаник на МГ - Варна, а после и на Оксфордския университет), доц. д-р Иван Держански (невероятен лингвист) и Боянка Савова, учител от НПМГ и автор на много състезателни задачи.

Онлайн подготовка за Австралийското математическо състезание

Организаторите на Австралийското математическо състезание предоставиха тази година възможност за онлайн курсове за подготовка за състезанието. Курсовете са пет спрямо различните категории: Middle Primary, Upper Primary, Junior, Intermediate, Senior. Необходима е регистрация. Те са платени, но на цена от 2 долара.

Австралийско математическо състезание 2014. Инструкции от доц. д-р Ивайло Кортезов (обн. 7.9.2014) СНИМКИ; КЛАСИРАНЕ

НОВО (7.9.2014) - ВАЖНО!
Молба от доц. Кортезов към всички участници в Австралийското математическо състезание:

Българските резултати от финала на Asia International Mathematical Olympiad Open 2014. Българин е "Математическата звезда на Азия" (обн. 4.8.2014 - 16,50 ч.)

Мирослав Маринов от Пловдив е шампион на Азия.
1 златен, 2 сребърни и 4 бронзови медала на състезанието в Ченду.
16 златни, 12 сребърни и 10 бронзови медала в дистанционното състезание на AIMO.

Danybon във Facebook