1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

„Животът ми като таен агент“ - предучилищен подарък за всяко хлапе, което (не) обича да чете

НЕ ИСКАМ ДА ЧЕТА ТАЗИ КНИГА! – така започва „Животът ми като таен агент“, първата книга от световноизвестната поредица „Историите на Дерек“, която „Софтпрес“ издава на български език. Не се оставяйте първото изречение да ви подведе. Както казват от „Буклист“: „Дайте тази книга на хлапетата, които мислят, че не обичат да четат. Може да промени мнението им“.

Разбира се, ще допадне и на тези, които вече са запалени читатели. Защото в „Историите на Дерек“ всяко хлапе ще открие по нещо за себе си, ще се посмее от сърце, а може и за миг да се натъжи. В истинските истории наистина има от всичко по малко. А тази е истинска.

Плод на фантазията на Дерек, освен щурите игри, са само страхотните илюстрации към непознатите думички в книгата. Тази чудесната хрумка на авторката Дженет Тажиян неусетно обогатява речника на малките читатели и носи особен чар, защото включените в книгата картинки съвсем буквално са нарисувани от тийнейджър – сина на авторката Джейк. Именно от него е вдъхновена и идеята за „картинния речник“ на непознатите думи, които си прави главният герой в поредицата.

Колкото до самата история, те всъщност са няколко и включват: Дерек (при това по памперс!), едно загинало момиче, интелигентна маймуна и куче герой. Е, има и още куп смешни и тъжни истории, но за тях е по-добре малчуганите да прочетат сами – до края на ваканцията остава още време!

Допълнителна информация за книгата ще откриете тук:
http://soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=1076

Откъс: http://soft-press.com/book1076/chapter/chapter.htm

 

Новите заглавия на издателство „Софтпрес“ можете да следите и на www.facebook.com/SoftPressBooks

 

...

Издателство "Софтпрес" е партньор на Danybon в "Представи се в Danybon".

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.