1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПЧМГ вече и във Фейсбук

Първа частна математическа гимназия вече има своя страница във Фейсбук - https://www.facebook.com/pchmg. Тя е създадена на 11 февруари 2014 г. Вече има 141 фена (всъщност аз току-що станах 141-ят им фен). През 2014 г. училището отбелязва 10-тата си годишнина. Първите постове на Фейсбук страницата на ПЧМГ са снимки от първите години. А най-първата снимка е от най-първия учебен ден - 15 септември 2004 г.

Снимки от посрещането на математическия отбор на частно училище ЕСПА от международното математическо състезание в Китай

Тези дни всички фенове на математическите турнир с интерес следим представянето на отбора на ЕСПА на международното състезание в Китай - The 4th World Mathematics Team Championship. Тази нощ след 12 часа получих съобщение от родител на състезател, с когото си пиша и който ми даваше информация предишните дни. Отборът на ЕСПА е пети, пишеше в съобщението. Имало е 60 отбора от цял свят. Помолих за снимки и сега ще ги споделя с вас. Все още нямаме официална информация от училището. Следете за новини и снимки на Фейсбук страницата на ЕСПА.

Как се представиха частните училища на Софийския математически турнир (2013)? (обн. 26.11.2013 г. - 23 ч.)

В Danybon следя с интерес как се представят частните училища на математическите състезания. Съчетавам две в едно, т.е. две любими теми - частното образование и математическите изяви. Наскоро ви подготвих обобщение колко са победители от частните училища на математическото състезание "Черноризец Храбър", а сега ще ви предложа такова и за Софийския математически турнир.

Математическият отбор на ЕСПА на Международно състезание в Китай (обн. 2.12.2013 - 10,47 ч.)

НОВО: Математическият отбор на ЕСПА е заел 5-то място в международното състезание в Китай, научих току-що. Участвали са 60 отбора от цял свят. Очаквайте подробности и снимки през деня. (00,21 ч., 2.12.2013) Следете и сайта на ЕСПА за официална информация. Съобщението, което споделих е изпратено от родител на състезател. Сега получих и две снимки, които ще ви покажа. (2.12.2013 - 10,47 ч.

...

Математическият отбор на ЕСПА представя България на международното математическо състезание The 4th World Mathematics Team Championship, съобщиха преди малко във Фейсбук от училището. В турнира участват над 600 ученика от цял свят. В журито има представител на нашата страна - проф. Сава Гроздев.

Как се представиха частните училища в София на математическото състезание "Черноризец Храбър" (2013)?

Математиката става все по-популярна у нас. В последните години ми прави впечатление, че се засилва интересът към математическите състезание и сред учениците от частните училища. Традиционна след всяко по-голямо състезание правя кратък анализ или справка в Danybon как са се справили тези ученици. За ориентир вземам колко са наградените.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.