1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Най-добрите 379 американски колежи за 2015 г. - проучване на Princeton Review

Излезе най-новото проучване на Princeton Review за най-добрите колежи в Америка. Обхванати са 379 учебни заведения, които могат да се ранжират в 62 категории. Допитването е направено със 130 000 студенти, които са помолени да дадат оценка на колежите, в които учат, в петстепенна скала от "отлично" до "ужасно". Има над 80 въпроса. Изследването се прави от 1992 година. Определя се от колежани и преподаватели като едно от най-уважаваните, точните и полезните проучвания.

Топ 1000 университета в света (2014)

Добра новина! Има български университет в топ 1000 на най-добрите университети в света. Това е Софийският университет, който заема 826 място. Класацията е разработена от Center for World University Rankings. Начело застават три американски университета - Харвард, Станфорд и MIT, следвани от два британски - Кембридж и Оксфорд.

Топ 10 университета за финанси и счетоводство

Начело на най-добрите университети по счетоводство и финанси отново застават американските и английските, сочи изследване 2013 QS World University Rankings by Subject. На първо място е  Харвард. По-интересното тази година е, че сред най-добрите са вече и два австралийски университета. Азиатските пък вече имат стабилно присъствие в топ 30.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.