1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Снимка на красив гангстер покори Фейсбук

Това не е модел на Келвин Клайн, нито красива филмова звезда. Това е 30-годишният престъпник Джеръми Мийкс, който беше арестуван от полицейсткото управление в Стоктън. Мийкс е задържан заедно със свои сподвижници и е обвинен за грабежи и стрелби в района на Уестон Ранч. Вчера полицията в Стоктън пусна във Фейсбук снимки на задържаните и обяви, че операцията по залавянето им е успешна. Снимката на 30-годишния Джеръми Мийкс обаче взриви социалните медии и предизвика вирусен ефект. Той събра хиляди фенове от цял свят. Стана новина номер едно за най-големите медии по света. Жени от всякакви държави му се обясняват в любов на различни езици и му пращат виртуални сърчица.

Шопската салата стана най-популярното ястие в Европа

Шопската салата беше обявена за най-популярното ястие в Европа след гласуване на Фейсбук страницата на Европейския парламент. Тя получи почти 19 000 вота, съобщиха организаторите на интересното гласуване #tasteofeurope. Вотът беше обявен на 25 май - денят, в който се проведоха и изборите за Европейски парламент.

Колко печелят YouTube звездите? ВИДЕО

Милиони. Това е може би най-краткият отговор. Някои YouTube канали наистина печелят милиони долари. Имат милиони фенове и милиарди гледания. Големите YouTube звезди участват и в много благотворителни кампании и даряват много средства за различни каузи.

Любов, вълнения, а и сватби. Дори и това не липсва във виртуалното YouTube пространство и в живота на YouTube звездите. Често някои YouTube звезда има за приятелка друга YouTube звезда (истината е, че мъжете са по-известни). Има забавление, закачки.

75% от публикациите на брандовете във Фейсбук са снимки

Снимките стават все по-значими в социалните медии.

Ново проучване на Socialbakers показва, че брандовете разчитат най-вече на снимки в комуникацията с феновете си във Фейсбук. 75% от техните постове са именно единични фотографии. Изследването е направено през март 2014 г. Линковете, които споделят брандовете във Фейсбук, са на второ място в своеобразната класация с едва 10%. Статусите са с 6%, албумите с 4%, видеото също е с 4%, другото съдържание е с 1%.

Колко печелят звездите в социалните медии? Какви възможности дават 6-секундните клипове на Vine? ВИДЕО

За Лорен Жиралдо отнема няколко секунди да спечели чек от 2000 долара. Всичко, което трябва да направи, е да натисне бутона за повторно споделяне и рекламодателят ще й приведе сумата. Лорен Жиралдо е звезда във Vine - платформа на Туитър, в която се качват кратки видеоклипове до 6 секунди. Изключително популярна е сред младежите. Лорен Жиралдо е сред най-големите звезди във Vine. Има над 2,4 милиона последователи.

Горещо

Дерек става автор на комикси в третата част на „Историите на Дерек“

Третата книга от поредицата на Дженет Тажиян „Историите на Дерек“ е вече тук! „Животът ми като автор на комикси“ разказва за приключенията и проблемите на Дерек Фалън – тринайсетгодишен хлапак, който обожава скейтборда си, рисуването на комикси и създаването на забавни илюстрации към непознатите думи, които среща в ежедневието (рисунките в книгата са дело на сина на авторката, Джейк Тажиян).

Познавате ли българските писатели? Образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон"

В навечерието на 3 март стартира образователна инициатива между Учебен център "Регалия" и сайта "Данибон". Предлагаме ви един въпрос, с който да тествате знанията си по литература и дали познавате българските писатели. Отговорете под снимката във Фейсбук страницата "Данибон".

"Кой български писател:

А) създава първото туристическо дружество в България?

Б) е номиниран за Нобелова награда за литература?

В) участва в борбата за освобождение на Македония?

Г) мечтае да бъде художник, но "рисува" със словото?

Всяка подточка изисква отделен отговор."

Спечели "Седем писма от Париж" за Празника на влюбените - инициатива на издателство "Софтпрес" и Данибон

А ето и изненадата - специално за вас, приятелите на Данибон. 

Много съм щастлива, че мога да ви предложа това любопитно въпросче за любимия ни Париж и най-вече - приятна изненада: един от вас ще спечели подарък от партньора на Данибон - издателство Софтпрес. 

Дерек се завръща с „Животът ми като екшън герой“

Мечтата на всяко момче е да бъде екшън герой – да прави опасни каскади, да разгадава загадки и да побеждава лошите, които заплашват да унищожат света.

След като разгада тайната на своето минало в „Животът ми като таен агент“, Дерек получава невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата звезда е известна тийнейджърка.

Вълшебна Коледа с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел

Коледата наближава и някои малчугани вече подготвят програма, включваща стихчета, песнички и други сценични прояви, които да впечатлят баба, дядо и всички роднини, събрани за празника.  Колко пъти обаче може едно дете да изпее „Тихо се сипе белият сняг“, преди всички да заспят от скука, а то самото да намрази пеенето за цял живот?

Не се тревожете, тази Коледа може да е различна с „Магическа книга за фокуси“ на Каролин Кюнцел. От нея всеки може да научи над 50 фокуса за начинаещи, напреднали и професионалисти.